D1 actiefoto 2021 header website.jpg Dames 1 maart 2022.jpg Heren 1 team header website.jpg Luchtfoto header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Herfstbladeren header website.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Ballen.jpg H1 actiefoto 2021 header website.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Flexhockey 18+ bij MHCZ

13-4-2022  | Je vindt hockey leuk, maar vanwege de verplichtingen gedurende een heel seizoen haak je af. Voor sommigen past de competitie op iedere zondag niet altijd even goed bij de dagelijkse bezigheden. Ook is er een groep die wil kennismaken met hockey of het weer wil oppakken, maar niet direct volledig wil meedraaien in een bestaand team of competitie. 

Is dit voor jou herkenbaar? Dan betekent het niet dat er geen mogelijkheden zijn om te hockeyen. Integendeel, juist nu zijn er meer dan ooit mogelijkheden om te hockeyen op een manier die bij jou past.
Bijvoorbeeld door een flexibel lidmaatschap, tijdstip, competitie, vorm of teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie of het rijke, unieke verenigingsleven zoals we dat in Nederland kennen, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod. Al het flexibele hockeyaanbod samen noemen we Flexhockey. 

Voor volwassenen biedt Mixed Hockey Club Zoetermeer de volgende vormen van Flexhockey: 

Duolidmaatschap
Met een ander duolid verdeel je de competitiewedstrijden, zodat je niet iedere week een wedstrijd speelt. Je kan wel alle trainingen meedoen. 

Hockey7
De KNHB faciliteert met verenigingen een Hockey7 competitie in onze regio op de vrijdagavond. Hockey 7 is bedoeld voor zowel de fanatieke hockeyers met competitie ervaring als de hockeyer met wat minder ervaring, in de leeftijd van eind 20 tot begin 50 jaar. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld met vaste teams van alleen mannen, alleen vrouwen of gemengd. Geen scheidsrechters, geen keeper. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. 

Trimhockey
De groep trimhockeyers is een mix van ouders met hockeyende kinderen die zelf enthousiast zijn geworden om te gaan hockeyen en de meer geoefende spelers die niet meer op zondag competitie willen of kunnen spelen. Trimhockey is zeer geschikt voor oud-hockeyers die de stick weer uit de kast willen pakken. Naast de trainingen op maandagavond of zondagochtend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Haaglanden Trimhockeycompetitie (meestal maandagavond). Teams zijn een mix van dames en heren. De sfeer is gemoedelijk, fanatiek en sportief; we houden rekening met elkaar, want ‘morgen moeten we weer werken’. 

Trimhockey-Plus
Dit lidmaatschap komt tegemoet aan de wens van Trimhockeyers om incidenteel in te vallen en deel te nemen aan de competitiewedstrijd van een seniorenteam of veteranenteam. Met dit flexibele lidmaatschap is dat een mogelijkheid. Voor trimmers een leuk uitstapje, voor teams een mogelijkheid om gebruik te maken van invallers: win-win dus. 

Trainingslidmaatschap
Het trainingslidmaatschap is voor degene die graag blijft hockeyen, betrokken is en blijft bij een team, maar geen verplichting in het weekend wil. Of juist voor degene die kennis wil maken met de hockeysport en onderdeel kan zijn van een team om uiteindelijk volwaardig lid te worden.

Contact
Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden die MHCZ biedt om te starten met hockey of het weer op te pakken? Er zijn tal van mogelijkheden. Je bent van harte welkom! Neem contact op met de seniorencommissie ([email protected]). Wij adviseren je graag. 

Ben je al overtuigd? Dan kun je je natuurlijk ook direct > aanmelden via de website.