Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg H1 actiefoto 2021 header website.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Heren 1 team header website.jpg Herfstbladeren header website.jpg Dames 1 maart 2022.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Ballen.jpg Luchtfoto header website.jpg D1 actiefoto 2021 header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

In mei cursus Sport EHBO

5-4-2022  | 
In februari organiseerden we in samenwerking met het Rode Kruis een cursus Sport EHBO in het clubhuis. Vanwege de belangstelling kon niet iedereen toen meedoen. Vandaar dat we nu een tweede cursus organiseren, waarvoor nog enkele plaatsjes vrij zijn. 

Waarom meedoen
We vinden het allemaal belangrijk dat hockeyen veilig gebeurt en als er dan iets voorvalt op het veld of daarbuiten, dat we snel adequate hulp kunnen bieden. 
Vaak is een pleister of ijskompres voldoende bij een kleinere blessure. Maar misschien heb je wel eens meegemaakt dat iemand is gevallen of geraakt door een bal met een verwonding als gevolg. We maken helaas soms ernstiger medische situaties mee, waarbij een bezoek aan de spoedeisende hulp of een ambulance nodig is. 
Regelmatig is er iemand in de buurt die weet hoe te handelen in deze situaties of hulp gaat halen. Maar hoe fijn is het als je zelf weet wat je moet doen? Wat als jij iemand kunt helpen of bijstaan als hij/zij letsel oploopt? 

Wat kun je verwachten
Voor volwassen clubgenoten (leden, ouders, vrijwilligers, medewerkers) die daarvoor belangstelling hebben, organiseren we met het Rode Kruis Nederland een Basiscursus Sport EHBO (EHBSO). In twee avonden leer je wat je kunt doen bij de meest voorkomende blessures of ongevallen. En ook hoe je een sporter in veiligheid brengt, hoe je de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert. Daarnaast komt reanimatie en het gebruik van de AED (ook op onze club aanwezig) aan de orde.
Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop van de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen. Deze willen we ook gaan aanbieden op de club. Na afloop van de cursus krijg je als naslagwerk het cursusboek basis EHBSO. 

Wanneer is het
Op woensdag 11 en woensdag 25 mei 2022 vindt de cursus plaats in ons clubhuis (ca. 18:00 – 22:30 uur) onder leiding van het Rode Kruis. De kosten voor de cursus van twee avonden zijn per persoon 140 euro. Check de polis van je zorgverzekering, een aantal verzekeraars vergoedt deze cursus. Deze avond is er koffie en thee voor de deelnemers.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor de cursus? Reserveer dan via de clubapp of website (MIJN MHCZ). Je vindt de cursus bij ‘evenementen’. Vermeld de naam van de cursus-deelnemer in het opmerkingenveld. Omdat er per deelnemer wat ruimte nodig is voor bepaalde onderdelen, is het aantal deelnemers gelimiteerd. 

Heb je vragen, mail dan naar [email protected].