Hockeyballen.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Dames 1 23-24.jpg Heren 1 23-24.JPG Actie H1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Luchtfoto header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg D1-actie.jpg MHCZ clubapp.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Cursus Sport EHBO op de club

18-1-2022  | Update 23 januari:
De tweedaagse EHBO-cursus is volgeboekt. Top dat er zoveel belangstelling voor is!
We gaan kijken of we snel een tweede cursus kunnen plannen. Heb je interesse? Stuur dan vast een e-mail naar [email protected].

Bericht 18 januari:
Er staat een nieuwe seizoenshelft voor de deur waarin we weer lekker het veld op gaan en/of (hopelijk) toeschouwer kunnen zijn van hockeywedstrijden. We vinden het belangrijk dat dit veilig gebeurt en als er dan iets voorvalt op het veld of daarbuiten, dat we snel adequate hulp kunnen bieden. 

Vaak is een pleister of ijskompres voldoende bij een kleinere blessure. Maar misschien heb je wel eens meegemaakt dat iemand is gevallen of geraakt door een bal met een verwonding als gevolg. We maken soms helaas ernstiger medische situaties mee, waarbij een bezoek aan de spoedeisende hulp of een ambulance nodig is. Vaak is er iemand in de buurt die weet hoe te handelen in deze situaties of hulp gaat halen. Maar hoe fijn is het als je zelf weet wat je moet doen? Wat als jij iemand kunt helpen of bijstaan als hij/zij letsel oploopt? 

Voor volwassen clubgenoten (leden, ouders, vrijwilligers, medewerkers) die daarvoor belangstelling hebben, organiseren we met het Rode Kruis Nederland een Basiscursus Sport EHBO (EHBSO). In twee avonden leer je wat je kunt doen bij de meest voorkomende blessures of ongevallen. En ook hoe je een sporter in veiligheid brengt, hoe je de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert. Daarnaast komt reanimatie en het gebruik van de AED (ook op onze club aanwezig) aan de orde.
Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop van de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen. Deze willen we ook gaan aanbieden op de club. Na afloop van de cursus krijg je als naslagwerk het cursusboek basis EHBSO. 

Op woensdag 2 en woensdag 9 februari 2022 vindt de cursus in ons clubhuis plaats (ca. 18:00 – 22:30 uur) onder leiding van het Rode Kruis. De kosten voor de cursus van twee avonden zijn per persoon 140 euro. Check de polis van je zorgverzekering, een aantal verzekeraars vergoedt deze cursus. 

Uiteraard worden de geldende corona-maatregelen in acht genomen. Mochten deze daartoe aanleiding geven, dan wordt de cursus verzet of je krijgt het deelnamebedrag terugbetaald. 

Wil je je aanmelden voor de cursus? Reserveer dan via de clubapp of website (MIJN MHCZ). Je vindt de cursus bij ‘evenementen’. Vermeld de naam van de cursus-deelnemer in het opmerkingenveld. Omdat er per deelnemer wat ruimte nodig is voor bepaalde onderdelen, is het aantal deelnemers gelimiteerd. 

Heb je vragen, mail dan naar [email protected].