H1 actiefoto 2021 header website.jpg Dames 1 team header website.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Ballen.jpg Heren 1 team header website.jpg D1 actiefoto 2021 header website.jpg Luchtfoto header website.jpg Herfstbladeren header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Zaalhockey Info

19-11-2021  | Zoals jullie inmiddels weten, gaat op dinsdag 23 november a.s. onze Sweet Lake Hockey Dome weer de lucht in. Als er voldoende hulp is van leden/ouders, is de zaal vanaf 27 november klaar voor gebruik. 

Met de KNHB gaan wij ervan uit dat de zaalcompetitie in het weekend van 4 december van start gaat. Ook onder de laatste Corona-regels zijn binnensporten toegestaan. Als deze regels blijven gelden, betekent het wel dat spelers vanaf 18 jaar een CTB (Coronatoegangsbewijs) moeten kunnen tonen en dat publiek niet is toegestaan. 

Trainingsschema
Alle 83 zaalteams willen het liefst trainen in onze eigen blaashal. Dat snappen we heel goed, lekker op je eigen club trainen i.p.v. een zaaltje ergens anders. Naast de voorkeuren van individuele teams, hebben we ook te maken met trainers met vaste werkdagen die vaak meerdere teams achter elkaar training geven. 
Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met alle wensen en voorkeuren, maar dat is lang niet overal gelukt. Hiervoor vragen wij jullie begrip. Het trainingsschema is gepubliceerd op de website en clubapp. 

Poules en wedstrijdschema
De poule-indelingen zijn bekend en het wedstrijdprogramma verwachten we eind november in de standenmotor. Vanaf maandag 29 november gaan we in de zaal trainen met de zaalhockeyteams. 

Handboek zaalhockey
Om managers, coaches, trainers, leden en ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op het zaalseizoen, heeft de zaalcommissie een uitgebreid handboek samengesteld. Vanwege de situatie met corona, is er dit jaar geen bijeenkomst in het clubhuis. 
Het handboek is te vinden op de website: inloggen op MIJN MHCZ, bij club/documenten. Het handboek is zeer uitgebreid, dus neem ruim van tevoren de tijd om je voor te bereiden en om verrassingen te voorkomen. In MIJN MHCZ staan ook diverse andere documenten zoals alle poule-indelingen, afspraken arbitrage en zaalhockeyreglementen.


Planning & voorbereiding zaalhockeyseizoen 

Dinsdag 23 november – Opbouw Sweet Lake Hockey Dome
Tussen 7:00 en 13:00 uur bouwen we onze Sweet Lake Hockey Dome op voor het zaalhockeyseizoen. We missen alleen nog wat handjes. Kun je tijd vrijmaken? Meld je dan graag nog aan! Dat gaat snel en eenvoudig door een mailtje aan Léonie van der Linde: [email protected]
Meer details vind je op de website bij de nieuwsberichten. 

Woensdag 24 november – Ophalen zaalmaterialen
Tussen 18:30 - 20:00 uur kunnen vertegenwoordigers van de zaalteams een tas met ballen ophalen in het clubhuis, deze tas is zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden te gebruiken. 
Er geldt een borg van 50 euro. Via de MHCZ-app of MIJN MHCZ kunnen coaches/managers/trainers de borg van tevoren betalen (kijk bij 'evenementen'). Graag bij de opmerkingen het team vermelden waar je borg voor betaalt! Zaalhoezen & bandjes voor keepers zijn ook op deze avond verkrijgbaar.
Meer details vind je op de website bij de nieuwsberichten. 

Vrijdag 26 november – Inrichten Sweet Lake Hockey Dome
Vanaf 17 uur richten we de hal in met de tribunes, tafels/stoelen, spelersbanken, scoreborden en balken. Ook hiervoor hebben we flink wat handjes nodig, dan zijn we zo klaar en kan er vanaf zaterdag al getraind worden. Aanmelden graag door een mailtje aan Léonie van der Linde: [email protected] 

Zaterdag 27 november – Zaalinstructie scheidsrechters
Lijkt het je handig om jouw kennis van fluiten in de zaal op te frissen? Op zaterdag 27 november 16.30-17.30 is er een toelichting in onze Sweet Lake Hockey Dome. Toegang tot de hal uitsluitend conform de geldende coronaregels (neem dus je coronatoegangsbewijs en ID-bewijs mee).
Meer details vind je op de website bij de nieuwsberichten. 

Zondag 28 november – GoalieWorks Zaaltraining keepers
Van 10:00 tot 13:00 uur trainen de keepers die training krijgen van GoalieWorks in de zaal. Zorg dus dat je al je bandjes en hoezen hebt opgehaald bij de materiaalcommissie, anders kan je niet meedoen aan deze training. 

Maandag 29 november
Start van zaalhockeytrainingen conform het gepubliceerde trainingsschema. Zaalteams trainen niet meer op het veld. 

Zaterdag 4 december – Zaalhockeyclinic voor E/D/C
Clinic wordt gegeven door Heren 1 en Dames 1.
E > 9:00-10:15 uur – D > 10:30-11.45 uur – C > 12:00-13.15 uur
Reserveren via de clubapp/website. Kosten 6 euro p.p. Daarbij krijg je een set Adidas zweet/polsbandjes cadeau t.w.v. 8,95 euro. Let op: er is beperkt ruimte bij de clinic, vol=vol! 

Zondag 5 december – Start zaalhockeycompetitie
Een beperkt aantal teams speelt deze dag de eerste zaalhockeywedstrijden. De meeste teams starten in het weekend van 11/12 december. 

Heb je vragen? Stel ze gerust via [email protected] of [email protected] 

Veel plezier en succes komend zaalseizoen!
De vrijwilligers van Zaalhockey en Arbitrage