H1 actiefoto 2021 header website.jpg D1 actiefoto 2021 header website.jpg Luchtfoto header website.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Ballen.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Dames 1 team header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Heren 1 team header website.jpg Herfstbladeren header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Actuele regels

27-11-2021  | 

Twee weken nadat de vorige maatregelen zijn ingegaan, zijn er helaas weer extra beperkingen afgekondigd die verdergaande impact hebben op het verenigingsleven en dus ook op onze club.

Het naleven van de maatregelen moeten we met elkaar organiseren, zodat we kunnen blijven sporten. We vragen je de regels te respecteren en eventuele aanwijzingen van clubvrijwilligers op te volgen.

Extra maatregelen vanaf zondag 28 november

Vrijdagavond heeft het kabinet aanvullende corona-maatregelen bekend gemaakt. Trainen en wedstrijden blijven toegestaan, maar alles - inclusief wedstrijden en trainingen op het veld én in de zaal - stopt om 17 uur. Publiek is jammer genoeg niet welkom.Deze raken wederom de sportsector hard en dus ook verenigingen als MHCZ en hun leden.

Vanaf zondag 27 november geldt het volgende:

 

 • Georganiseerd sporten is toegestaan overdag tussen 05:00 en 17:00 uur, zonder publiek
 • Horeca mag overdag open zijn tot 17:00 uur

 

Wat betekent dit voor ons:

 

 • Hockeytrainingen vinden voor 90% na 17:00 uur plaats, waardoor deze in het huidige trainingsschema (bijna) niet kunnen doorgaan.
 • Competitiewedstrijden op zaterdag/zondag kunnen doorgaan tot 17:00 uur.
 • Teams die op zondag 28 november hun laatste competitieronde op veld spelen, geheel of gedeeltelijk na 17:00 uur, worden geïnformeerd over wat dit voor hun wedstrijd betekent. Speel je uit? Hou dan goed de website in de gaten i.v.m. afgelastingen.
 • Het clubhuis/bar moet vanaf 17:00 uur gesloten zijn.

 

Dit betekent voor komende weekend concreet:

 

 • Dat alle competitiewedstrijden voor de Jeugd van zaterdag 27 november mogen doorgaan (zonder publiek).
 • Dat alle competitiewedstrijden op zondag 28 november die voor 17.00 uur klaar zijn door kunnen gaan (zonder publiek). Wedstrijden die na die tijd zouden eindigen probeert het wedstrijdsecretariaat nog zoveel mogelijk te verplaatsen naar eerder op de dag. Als dat niet lukt zal de wedstrijd helaas afgelast moeten worden.
 • Dat de trainingen op zondag 28 november in de ballonhal tot 16.45 uur door kunnen gaan (zonder publiek).
 • Het clubhuis sluit ook om 17.00 uur.

 

Vanaf maandag 29 november betekent dit concreet:

 

 • Het clubhuis sluit om 17 uur.
 • De verplichting voor iedereen van 18 jaar en ouder om een geldig CTB te tonen bij het betreden van clubhuis, ballonhal, het terras en de kleedruimten blijft gelden.
 • Voor iedereen boven de 18 jaar is 1,5 meter afstand houden verplicht. Jeugd van 13 tot 18 jaar hoeft onderling geen afstand te houden en kinderen jonger dan 12 ook niet tot elkaar en tot volwassenen. De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht in het clubhuis en terras (met geldige QR-code) en ook niet als dit de sportbeoefening in de weg staat.

 

Zaalhockey gaat door!

Vanaf maandag 29 november start het zaalseizoen en zou het trainingsschema voor de zaal ingaan. Met een starttijd op de meeste dagen van 16.30 uur. We gaan bekijken of er alternatieven mogelijk zijn en zullen hier zo snel mogelijk op terugkomen.

De KNHB heeft na een snelle analyse vastgesteld dat 85% van alle zaalwedstrijden gespeeld wordt door jeugdteams. Bovendien geldt dat van alle op dit moment ingeplande wedstrijden (junioren en senioren) 85% uitgespeeld zal zijn voor 17.00 uur. Van alle wedstrijden dient 15% dus verplaatst te worden. De competitieleiding van de KNHB onderzoekt de komende dagen wat in dit geval de mogelijkheden zijn. Daarbij denkt de bond aan het eerder op de dag starten van wedstrijden waardoor meer wedstrijden gespeeld kunnen worden voor 17.00 uur. Daarnaast denkt de hockeybond ruimte te zien op data die nu nog niet of deels worden gebruikt als competitiedata, zoals bijvoorbeeld 2 januari 2022. Tot slot zoekt de KNHB naar extra ruimte in de hallen, waaronder ook de nog niet benutte ruimte in de 38 blaashallen op verenigingen.

Wij wachten op informatie vanuit de KNHB. Zodra wij meer weten, zal communicatie daarover volgen.

Tot slot: Klachten? Blijf thuis en laat je testen

***


 


De regels op hoofdlijnen vanaf 13 november tot 4 december
 • Geen toeschouwers bij trainingen en wedstrijden (alle leeftijden).
 • Binnenlocaties op de accommodatie zijn toegankelijk op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs = CTB (vanaf 18 jaar). Mondkapje hoeft niet, mag uiteraard wel.
 • De 1,5 meter afstand is weer terug en verplicht als je niet aan het hockeyen bent (vanaf 13 jaar). Dit geldt niet voor binnenlocaties waar CTB wordt gecheckt.

WAT BETEKENT HET CONCREET

1. Toeschouwers zijn niet toegestaan op de accommodatie
Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, hebben toegang. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, noodzakelijke rijouders, verenigingsfunctionarissen en barmedewerkers.

Begeleiders op zaterdag, zondag en bij oefenwedstrijden (coaches, managers, rijouders)
- Thuisteams Jongste Jeugd/Junioren max. 6
- Gastteams Jongste Jeugd/Junioren max. 8
- G-teams: alle ouders/begeleiders toegestaan op de accommodatie
- Senioren: alleen vaste begeleiders (coaches, manager, video, fysio), max. 5 per team

Begeleiding bij trainingen/trimcompetitie
- Jongste Jeugd/Junioren max. 4 per team.
- G-teams: alle ouders/begeleiders toegestaan op de accommodatie
- Senioren: alleen trainers, bij trimcompetitie coaches

2. Openingstijden bar in het clubhuis.
LET OP: alleen toegang met geldig CTB, vaste zitplaatsen
Maandag t/m vrijdag tot 20:00 uur
Zaterdag en zondag tot 18:30 uur 

Buitenbar (afhalen)
Zaterdag en zondag geopend
Ook voor afhalen door ouders die buiten de accommodatie staan te wachten 

Kleedkamers
Maandag t/m vrijdag: kleedkamers worden op verzoek geopend
Zaterdag en zondag: kleedkamers open

3. Toegang bar/clubhuis, inclusief kleedkamers en toiletten
 • De hoofdingang is de enige ingang/uitgang van het clubhuis. De andere toegangsdeuren bij terras en tribune zijn gesloten. 
 • Voor toegang tot het clubhuis moet het persoonlijke coronatoegangsbewijs gescand worden (vanaf 18 jaar).
 • Verwacht je gedurende de dag meerdere keren in en uit te lopen, dan kun je bij de CTB-check een dagstempel op je hand krijgen. 
 • Hou je CTB en ID bij de hand als je het clubhuis in wil, zodat er een vlotte doorstroming kan plaatsvinden. 
 • Er is een uitzondering voor medewerkers en vrijwilligers in functie die aanwezig moeten zijn op de club. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk aan trainers/coaches (uit & thuis), scheidsrechters, MD wedstrijdtafel en onderhoudsprofessionals. Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering. 

Uitwedstrijden
Speel je een uitwedstrijd? Zorg dan, om verrassingen te voorkomen, dat je op de hoogte bent van de geldende regels en maatregelen bij de club waar je te gast bent. 

Aandacht voor de basisregels
Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Dit zijn:
 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Tot slot een dringend beroep op iedereen om op onze eigen vereniging en bij clubs waar we te gast zijn, geen vragen te stellen of in discussie te gaan met vrijwilligers over de geldende maatregelen en begrip te hebben voor de situatie.