Jeugdfonds header.png Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Kerstclinic2020head.jpg Heren 1 2020 complet.jpg Veld 2 sneeuw header.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Rabofandag.jpg Dames 1 2020 s.jpg Ballen.jpg Actiefoto H1 2020.jpg Goalie.jpg Welkom 2019 bij 5950x1450 mm klein.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Ruimte voor nieuwe Trimhockeyers

8-5-2021  | Heb je altijd al willen meepraten over de hockeyskills van je zoon, dochter of bekende die het altijd over hockey heeft? Heb je vroeger gehockeyd en wil je het weer oppakken? Dan is dit je kans, we hebben weer ruimte om nieuwe talenten te ontvangen binnen de trimhockeygroep van MHCZ. 

Trimhockey is landelijk razend populair geworden en MHCZ is hierin een van de succesdragers. Met zo’n 100 trimmers horen wij op dit moment tot de grotere clubs in de regio. We trainen op maandagavond of zondagochtend en nemen met diverse teams deel aan de Haaglanden Competitie op doordeweekse avonden. Oftewel volop mogelijkheden tot plezier en gezelligheid. 

Gezelligheid voor, tijdens en na afloop van trainingen en wedstrijden is een van de belangrijkste aspecten van het trimhockey. Trimhockey is een leuke en laagdrempelige vorm van hockey waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. De trainingen en wedstrijden zijn gemengd, dus mannen en vrouwen spelen samen. 

Training
Trimhockey is voor zowel mannen als vrouwen van (meestal) 30+ die het leuk vinden om (bijna) het hele hockeyseizoen buiten te sporten zonder verplichting om echt iedere week te verschijnen. Ervaring en conditie zijn niet belangrijk, er doen zowel ervaren hockeyers als beginners mee. Dat maakt de trainingen gevarieerd en leuk, zo kun je wat van elkaar leren.

Trainingen worden door vaste trainer(s) verzorgd: na een korte inloopsessie volgen hockeyoefeningen en vaak wordt er afgesloten met een partijtje. Na de training of wedstrijd ben je van harte welkom voor een drankje aan de bar (in een situatie zonder de beperkingen van COVID-19). 

Trimhockeycompetitie
Als je het leuk vindt, kun je ook meedoen aan competitiewedstrijden tegen trimhockeyteams van andere clubs, de Haaglanden Competitie. Jaarlijks is er een terugkerend toernooi op MHCZ en kan er worden deelgenomen aan toernooien op andere clubs. Deelname aan de competitie is facultatief. Iedereen die dat wil kan meedoen aan een wedstrijd of toernooi, ongeacht zijn/haar niveau. De sport en de gezelligheid staan voorop. 

Trainingstijden
Trimhockeyen kun je bij MHCZ op de volgende momenten:
  • Maandagavond van 20.30 - 22.00 uur
  • Zondagochtend van 10.30 – 12.00 uur 

Interesse in trimhockey?
Als je interesse hebt in trimhockey, maar je hebt nog geen hockeyervaring is dat helemaal geen probleem. We proberen iedere 1e maandag van de maand een groep met beginnende talenten te starten. Stuur een mail naar [email protected] en we nemen contact met je op. 

Heb je vroeger gehockeyd of speel je al hockey en wil je graag de overstap maken naar Trimhockey, dan kan dit natuurlijk ook. Stuur dan ook een bericht naar het bovenstaande emailadres en we nemen spoedig contact met je op. 

Trimhockey is een leuke manier om wat aan je conditie te doen en heerlijk te hockeyen, je leert veel mensen kennen en het is reuzegezellig! 

Veteranen XXL
Voor mannen met enige hockeyervaring is er ook ruimte bij Veteranen XXL die iedere donderdagavond samen trainen (spelen geen competitie). Bij interesse voor deze trainingsgroep kun je dat kenbaar maken aan de seniorencommissie: [email protected]


Veel gestelde vragen (FAQ) 

Kan ik kennismaken met trimhockey?
Ja dat kan, stuur een mail met hierin je interesse naar [email protected]. We zullen je informeren over wanneer het mogelijk is om 3 proeflessen te volgen. Mocht je na afloop geen lid worden dan zijn de kosten voor de proeflessen 15 euro.

Ik wil kennismaken met trimhockey, maar heb geen hockeystick
Geen stress of paniek, we hebben enkele sticks beschikbaar die in bruikleen gebruikt kunnen worden. 

Kan ik meedoen als ik nog nooit heb gehockeyd?
Ja, natuurlijk! Het is niet erg als je nog nooit hebt gehockeyd. Er zijn trimhockeyers op alle niveaus van beginners tot ervaren spelers. Het gaat om het sporten en niet om de prestatie. 

Hoe lang is de wachtlijst?
Op dit moment zijn er per direct enkele plekken beschikbaar. 

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen trimhockeyen?
Trimhockey is voor volwassenen. De meeste trimmers zijn tussen de 30 en 60 jaar. 

Moet ik voor trimhockey een MHCZ-tenue aanschaffen?
Voor de trainingen heb je geen officieel MHCZ-tenue nodig. Wel heb je sportieve kleding, een eigen stick, scheenbeschermers en gebitsbescherming (bitje) nodig. Het is ook belangrijk dat je goede hockeyschoenen hebt die geschikt zijn voor het spelen op kunstgras. Als je ook wil meedoen aan de competitie, dan moet je wel een clubtenue hebben.

Hoe word ik trimhockeylid?
Je schrijft je in via het inschrijfformulier. Je ontvangt een automatisch e-mailbericht over de inschrijving met daarbij het ingevulde inschrijfformulier. Onderteken het inschrijfformulier en stuur het terug. 
Informatie over het lidmaatschap en de bijbehorende contributie vind je op de website van MHCZ, onder het kopje ‘lidmaatschap’.

Staat jouw vraag er niet bij?
Mail naar [email protected]  dan krijg je snel antwoord.