Dames 1 23-24.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Heren 1 23-24.JPG Actie H1.jpg MHCZ clubapp.jpg Hockeyballen.jpg Luchtfoto header website.jpg D1-actie.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

TD zondag 17 november

11-11-2019  | Voor degenen die pas kort meelopen bij MHCZ, of de hockeysport niet vanuit de wieg hebben meegekregen of het gewoon nooit durfden te vragen…

Tee-dee?! Wat is dat nou eigenlijk? Dat leggen we uit. Een TD is een fenomeen in het hockey en een afkorting voor Thé Dansant.

THEE?
Twee eeuwen geleden waaide de term Thé Dansant vanuit Frankrijk over naar Nederland en werd toen beschreven als een vroeg op de dag beginnende danspartij waarbij "thee werd toegediend aan de genodigden”. Een bespeler van de musette (soort hobo) zorgde voor muziek. Volgens Wikipedia was een Thé Dansant eerst iets voor de gegoede burgerij, later werd het volkser en populair onder studenten.

DANSEN?
Zo kwam het TD bij hockey terecht. Als opening of afsluiter van het seizoen of bij belangrijke gebeurtenissen op een club. "Heerlijk ongedwongen, onder het genot van een kop echte thee, keuvelen en discussiëren over hockey, maar ook de dingen des daags. Begeleid door een 'strijkje' en ja, er kon gedanst worden!”, aldus de website van hockeyvereniging Spandersbosch over de TD’s van vroeger.

GEZELLIG HOCKEYFEESTJE!
Later veranderden de TD’s behoorlijk; de thee maakte plaats voor tal van andere drankjes en het ‘strijkje’ werd vervangen door een DJ. TD’s zijn zo populair geworden dat er nu elk weekend wel een of meer worden georganiseerd door hockeyclubs in het hele land.
Nieuwe leden (en ouders) wees gerust; thee kan en mag nog steeds!

Zondag aanstaande is het Thé Dansant op MHCZ, na afloop van de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft van Heren 1 (16.15 uur). DJ Axollo zorgt voor de muziek, Gerard heeft een lekkere TD-Hap in de aanbieding: Kipkarbonade met friet voor €5,70. Als je reserveert, weet je zeker dat je beet hebt. Alle leden jong en oud, ouders en supporters zijn van harte welkom.

Veel plezier op de TD's die komen gaan!