D1-actie.jpg Luchtfoto header website.jpg Actie H1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Heren 1 23-24.JPG Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Dames 1 23-24.jpg Hockeyballen.jpg MHCZ clubapp.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

DAG 2018, HALLO 2019!

10-1-2019  | 


Beste mensen,


Aan het begin van een nieuw jaar, kijk ik graag even terug op het vorige en blikken we met jullie vooruit. Wat onze club betreft is 2018 ook beslist de moeite waard om op terug te blikken. Dat jaar begon namelijk heel feestelijk met de aftrap van vele activiteiten ter gelegenheid van ons 50 jarig bestaan. 

 

De openingsreceptie op 9 maart was een groot succes, mede door de komst van veel bijzondere leden die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de opbouw van onze mooie vereniging. Ook de burgemeester en wethouder waren van de partij. Na afloop hebben we veel positieve reacties ontvangen van mensen die genoten hebben van het weerzien met oud-clubgenoten.

Daarna volgde een flink aantal leuke evenementen voor de leden waaronder het Familietoernooi, G-Toernooi, een feestavond, clinics voor de Jeugd en we sloten af met de Lustrumreünie. Voor de organisatie van dit alles bedanken we nogmaals de lustrumcommissie, die hiervoor veel werk heeft verzet. Het lustrum is uitgebreid gevierd en we kijken er met tevredenheid op terug. 

 

Het veldseizoen 2017-2018 sloten we in juni af met een recordaantal van 12 kampioenen, voornamelijk breedteteams. Zoals het er nu naar uitziet, wordt 2018-2019 ook het seizoen van de veteranen. Heren LA is zelfs tussentijds gepromoveerd om het leuk te houden voor de andere teams in de poule en komt na de krokusvakantie uit in de overgangsklasse (hoogste klasse in NL). Gefeliciteerd met deze fraaie prestatie!

 

Het veldseizoen startte in de laatste week van de zomervakantie met het prepkamp voor prestatieteams en breedteteams in de jeugd. En na enige weken trainen ging voor alle leden de competitie van start, waarna een serie van nieuwe hoogtepunten zich aandeed: 

Te beginnen met de deelname van Heren 1 in de GoldCup. Ik kan me niet voorstellen dat het iemand is ontgaan, dus ik zal er verder niet veel over zeggen, behalve dat deze wedstrijden een enorm feest zijn geweest voor de vereniging. Heren 1, met Joost van Nes als nieuwe trainer/coach heeft een fantástische prestatie neergezet, ook in de wedstrijd tegen Cartouche die uiteindelijk werd verloren. In maart gaat H1 verder in de SilverCup. Wie weet, kunnen ze nog een keer stunten en hun gevestigde naam als Cupfighter verstevigen. Ook D1 start in maart hun Silver Cup avontuur. Beide teams rekenen op onze support!

 

Ook zeer de moeite waard om te vermelden is het C-D Kamp dat in de Herfstvakantie van 2018 werd georganiseerd door H1 en D1. Zestig jeugdleden hebben 3 dagen lang de tijd van hun leven gehad met hockey, spelletjes, bonte avond, vossenjacht, disco, kampliederen en overnachten in grote tenten op het clubterrein. Zowel de kinderen als de organisatoren hebben een geweldige ervaring gehad. Wat mij betreft is dit kamp absoluut voor herhaling vatbaar.

 

Na de herfstvakantie introduceerde de commissie Sportiviteit en Respect de Blauwe Kaart, waarmee op zaterdag de tegenstander wordt getrakteerd op een compliment. Dit ter bevordering van sportiviteit op en langs de velden en de focus op dingen die goed gaan. Teams en tegenstanders reageren enthousiast. Na de zaalperiode gaan we hiermee verder. 

 

In de Kerstvakantie organiseerde een supergezellige groep vrijwilligers voor de tweede keer het Glow in the Dark toernooi. Maar liefst 660 leden schreven zich in, ook een aantal teams van andere verenigingen die niet hadden begrepen dat het uitsluitend voor eigen leden was bedoeld. Er kwamen 660 hoofdbandjes, 1200 polsbandjes, 3200 meter lichtgevend tape, 400 ballonnen, 280 zakken chips en 240 liter limonade aan te pas. De deelnemers en hun ouders hebben genoten. De organisatie verdient een groot compliment en businessclub BCHZ nogmaals dank voor de substantiële bijdrage.

 

En dan is het 2019

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen. Het jaar waarin gedurende de zomer onze drie groene kunstgrasvelden worden vernieuwd. Een jaar waarin we onze toekomstplannen verder kunnen gaan uitwerken.

 

2019 is ook het jaar waarin ik jullie nadrukkelijker vraag om jezelf een spiegel voor te houden en de vraag te beantwoorden ‘Wat draag ík bij aan MHCZ?’. 

Waarom? Omdat we sámen verantwoordelijk zijn voor deze vereniging; zowel leden, als ouders, vrijwilligers, trainers, coaches, sponsors en supporters. Met elkaar zijn wij MHCZ, dát is de kracht en waarde van een vereniging. Alleen het betalen van de contributiefactuur volstaat dan ook niet bij een vereniging, we zijn geen Basic Fit.


Wij zijn een club met sportieve en maatschappelijke ambities en mooie plannen voor de toekomst. Om die te verwezenlijken zetten we een aantal professionals in, maar daarnaast hebben we vooral heel veel vrijwilligers nodig die daar aan bijdragen.

Want we willen graag serieus met hockey bezig zijn, daarbij maximaal hockeyplezier hebben en toffe hockeyfeestjes organiseren. Dat vraagt om serieuze begeleiding en inzet van veel vrijwilligers. Deze vrijwilligers, die onbezoldigd iets voor onze club willen doen, dat zijn onze helden. Zonder hen gebeurt er niets, dus daar moeten we zuinig op zijn. 

 

Op sportief gebied maken we mooie stappen. Het aantal supporters langs de lijn groeit, we organiseren mooie evenementen, we hebben trouwe sponsors, bloeiende jeugdlijnen en een goedlopende bar. Daar zijn we heel blij mee en dat gaan we verder uitbouwen. Dat gaat alleen niet vanzelf. Daarvoor moeten we plannen maken, samen met een vertegenwoordiging van de vereniging. Het bestuur is er namelijk niet om de kar te trekken of te duwen, maar om de koers te bepalen, namens en sámen met de leden.

 

Als voorzitter heb ik veel contact met andere sportverenigingen, in hockey maar ook andere sporten. Steeds meer verenigingen hebben het lastig. Bijvoorbeeld met de financiën. Bij de meeste verenigingen is er sprake van stijgende trainingskosten en stagnerende sponsorinkomsten. Ook bij MHCZ moeten we op onze uitgaven letten. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om in de zaalperiode de tweede trainingen te laten vervallen voor selectieteams waardoor we minder externe zalen huren.

Ook ledenbehoud en werving van nieuwe leden kost veel verenigingen hoofdbrekens. Bij MHCZ speelt dit (nog) niet erg, maar een aantal vrijwilligers is actief aan de slag gegaan voor jeugdleden die de overstap gaan maken naar de senioren en met het vormen van trainingsgroepen voor mensen die op de wachtlijst staan.

Voorzie ik problemen? Nee, dat niet. Ik zie het als ontwikkelingen bij sportverenigingen in het algemeen die passen in het tijdsbeeld. Het zijn uitdagingen die wij met elkaar absoluut het hoofd kunnen bieden.


Goede voornemens

Heb jij ook goede voornemens gemaakt? Een paar kilo afvallen, stoppen met roken, je schooldiploma halen? Ik daag je uit om aan die goede voornemens er 1 toe te voegen die betrekking heeft op jouw toegevoegde waarde binnen onze vereniging; wat wordt jouw bijdrage in 2019? 

Dat hoeft niet persé commissiewerk te zijn, het kunnen ook kleinere dingen zijn: kom opdagen voor je fluitbeurt, gedraag je op en om het veld, deel eens een compliment uit aan degenen die de handen uit de mouwen steken of proberen er het beste van te maken, haal je scheidsrechterskaart, ga training geven, meld je aan voor het opbouwen of afbreken van de blaashal, help tijdens een evenement. Wacht niet af tot die ander het doet, doe het zelf, wees betrokken, doe mee! 

Ik beloof je: iets belangeloos doen voor de vereniging geeft je voldoening, een trots gevoel en zorgt ervoor dat je meer betrokken bent. Wil je ook iets doen? Geweldig! Laat het me weten. Spreek me aan op de club, of stuur me een mail.

 

Tot slot maak ik graag een compliment en spreek ik mijn grote dankbaarheid uit voor iedereen die zijn of haar stinkende best doet voor MHCZ. Of je nu vrijwilliger bent of een betaalde kracht, uiteindelijk runnen wij samen onze vereniging. Wij zijn MHCZ!

 

Ik heb vertrouwen in onze club en het jaar dat voor ons ligt. Een toost vanachter mijn beeldscherm op jullie allemaal en onze mooie vereniging.

Cheers!

 

Bella Overgoor

Voorzitter MHC Zoetermeer

[email protected]