Header website H1 2017-2018.jpg FI_20170917_0942.jpg Rabofandag.jpg Banner 800 x 200.png Afbeelding MHCZ App.pdf Header website D1 2017-2018.jpg Goalie.jpg FI_20170917_0150.jpg Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg IMG_2680.JPG Ballen.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Ouders breedteteams junioren gaan helpen fluiten

1-8-2017  | 

"bijgewerkt 30-8-17” Komend seizoen zullen er elk weekend 26-30 thuiswedstrijden voor junioren plaatsvinden – het leeuwenaandeel zijn wedstrijden van breedteteams. In navolging van vergelijkbare hockeyclubs zal de toewijzing van fluiters voor deze wedstrijden met ingang van dit seizoen gaan wijzigen. 


Zoals al gebruikelijk is bij wedstrijden in de zaal, wordt van ieder breedte juniorenteam verwacht dat ook ouders gaan helpen met het fluiten op het veld. Net als de fruitbeurt, rijbeurt, corvee, zaalleiding, het hebben van een manager, etc,…hoort fluiten er gewoon bij. Behalve een logistiek voordeel leidt de aanwezigheid van 1 volwassen fluiter bovendien tot meer autoriteit op het veld. 


De reguliere fluitbeurt voor spelers blijft uiteraard gewoon bestaan, echter zullen voortaan dus 1 speler + 1 ouder van een team samen een wedstrijd fluiten. In de A en B lijn zullen zij voornamelijk wedstrijden van andere breedteteams fluiten. Ouders van spelers uit de C en D lijn zullen primair fluiten bij wedstrijden van het eigen team. 


Ieder juniorenteam dient voortaan dus over minimaal 2 ouders met een kaart te beschikken (meer mag natuurlijk ook….hoe meer fluiters, hoe beter te verdelen). Voortaan wordt wekelijks via de coach/manager van het team van uw zoon/dochter bekend gemaakt welke speler + ouder op thuispeeldagen zullen fluiten. 


De arbitrage commissie zal bij de aanwijzing van tijden zo veel mogelijk proberen om de fluitbeurten te combineren met de wedstrijden van het eigen team.

 


Tijdens de allereerste teambijeenkomst van het team van uw zoon/dochter inventariseert de coach wie de ouders zijn die komend seizoen zullen helpen met fluiten. En floot u al als spelleider bij de JJ, of fluit u nu al regelmatig maar heeft u nog geen kaart?……geen probleem. U kunt zich binnen "no time at all” via de digitale leermodule kwalificeren. De arbitragecommissie heeft er zorg voor gedragen dat eind september de eerste examens voor ouders kunnen worden afgenomen.

 

NB 

 

Ouders van selectieteams junioren die al fluiten, zijn bekend bij de arbitragecommissie en worden rechtstreeks aangeschreven voor hun fluitbeurt. Bent u echter nog niet benaderd en wilt u graag (méér) fluiten? Laat het ons dan weten via [email protected]Alvast bedankt voor uw inzet !

Arbitrage commissie MHCZ