Rabofandag.jpg Banner 800 x 200.png Header website H1 2017-2018.jpg Ballen.jpg FI_20170917_0942.jpg MHCZ App header.jpg IMG_2680.JPG Goalie.jpg FI_20170917_0150.jpg Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg Header website D1 2017-2018.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

NHC “De Zestigplussers”

4-3-2017  | 

 

Informatie over deze unieke hockeyclub zonder eigen velden en/of clubhuis, al ruim 25 jaar bijzonder lid van de KNHB.

Wie kunnen lid worden van de Zestigplussers?

Goede en minder goede hockeyers vanaf het kalenderjaar dat je 60 wordt.

Moet ik om lid te worden mijn lidmaatschap bij mijn huidige hockeyvereniging beëindigen?

Nee. Wij zijn geen concurrent van bestaande hockeyverenigingen. Veel leden zijn naast lid van De Zestigplussers ook nog zondagcompetitiespelend lid van een andere hockeyvereniging.

Wat heeft de Zestigplussers te bieden?

Drie hockeyactiviteiten: (1) de OLW, (2) met selectieteam deelnemen aan EK- en WK (60+,65+, 70+ ,75+) en (3) met ad-hoc-team deelnemen aan binnen- en buitenlandse toernooien.

(1) Wat is een OLW?

Een OLW (OnderLingeWedstrijden) is een dag waarop De Zestigplussers bij steeds een andere hockeyvereniging onderlinge wedstrijden houden. De wedstrijden worden gefloten door (ex-)bondsscheidsrechters die ook lid van de Zestigplussers zijn.

Hoe vaak wordt er gespeeld en waar?

Vanaf september tot juli één keer in de 2-3 weken, op een dinsdag of donderdag. Er is geen winterstop, alleen bij afgelasting van de velden gaat de OLW niet door. De uitgekozen hockeyverenigingen liggen hoofdzakelijk in het middendeel van Nederland.

De wedstrijden beginnen om 11:30 en eindigen ca. 15:30 uur. Je speelt 3 wedstrijden van 30 minuten, onderbroken met pauzes van een half uur. Daarna volgt "de derde helft" met bitterballen.

Speel je tijdens de OLW elke keer met het zelfde team?

Nee, uit de groep die zegt te willen spelen stelt de OLW-coördinator voor iedere OLW andere teams samen. Er spelen meestal ca. 18 teams.

Hoe zit het met speelsterkte en je plaats in het elftal?

De teams worden zoveel mogelijk op basis van sterkte van de spelers ingedeeld. Omdat leeftijd een sterke invloed heeft op de fysieke mogelijkheden van spelers is er een vrijwillige tweedeling in teams met spelers onder en boven 68 jaar.

Moet ik elke OLW meedoen?

Nee, de zgn. belcoördinator neemt per telefoon/email ongeveer 1 week vóór elke OLW contact op met de vraag of je deelneemt aan de komende OLW. Je kunt je vrij voelen om af te zeggen.

Hoe weet ik in welk team ik zit en wat de aanvangstijden zijn?

Op de dag voorafgaand aan een OLW kun je op de website de opstellingen en het speelschema zien. De bijbehorende links worden je ook per email toegestuurd. Je krijgt ook te horen of je in het witte of rode 60+ shirt moet spelen.

(2) Wat zijn EK- en WK-selectieteams?

Er zijn door de WGMA (World Grand Masters Association) georganiseerde hockey-EK's en WK's in de leeftijdscategorieën 60+, 65+, 70+ en 75+. NHC De Zestigplussers levert hiervoor de Nederlandse ploegen. De Elftalcommissie zorgt voor de samenstelling van selectieteams en het (pittige) voorbereidingsprogramma hiervan. De kosten zijn in principe voor de deelnemers.

Ons 60A team is in 2016 in Newcastle NSW Australië wereldkampioen Grand Masters geworden.

(3) Wat zijn Adhoc-teams?

De Zestigplussers krijgen uitnodigingen voor deelname (meerdaagse) binnen- en buitenlandse toernooien. Als er voldoende belangstelling is wordt een team samengesteld en ingeschreven. Inmiddels is er een groep toernooien waar steevast aan wordt deelgenomen. De kosten zijn voor de deelnemers.

Wat kost een lidmaatschap?

Een jaarlidmaatschap kost 75 euro. Bij inschrijving koopt een lid een set officiële wedstrijdkleding rood en wit shirt, zwarte broek en gele kousen aangemaakt (kosten: x euro).

Zijn er leden van mijn huidige vereniging bij De Zestigplussers terechtgekomen?

Arthur Nutbey. Verdere info beschikbaar via Bob Hulst 0655791463 of [email protected]

Waar kan ik nog meer informatie vinden over De Zestigplussers?

Website: http://www.dezestigplussers.nl

Op YouTube o.a. het volgende filmpje: https://youtu.be/g1NlBZEG9Y4.