FI_20170917_0942.jpg FI_20170917_0150.jpg Goalie.jpg IMG_2680.JPG Header website H1 2017-2018.jpg MHCZ App header.jpg Header website D1 2017-2018.jpg Ballen.jpg Banner 800 x 200.png Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg Rabofandag.jpg
 
 

Zaalhockey

Ook dit jaar neemt MHCZ weer actief deel aan de zaalhockey competitie. In totaal doen 95 teams mee van onze vereniging. In dit document willen wij jullie informeren omtrent de gang van zaken bij zaalhockey.

Let op: een zaalhandschoen voor je linkerhand (geheel dicht alle vingers) is verplicht in de zaal, evenals een zaalstick en zaalschoenen (geen zwarte zool!). Informatieavond op maandag 21 november'16 

Naast deze informatie op de website wordt er ook nog een informatieavond gehouden en wel op maandag 21 november as. in het clubhuis vanaf 20.00 uur, deze avond is bedoeld voor coaches en/of trainers op deze avond worden ook de sleutels van de zalen en een tas met zaalhockeyballen uitgedeeld. Voor de sleutels van de zaal & de ballentas moet er een borg worden betaald van 20 euro!

Klik hier voor de Kick-Off presentatie die op deze informatie avond is getoond.


Definitieve poule indelingen zaalhockey 2016-2017
Senioren
Junioren 
Jongste jeugd 8-tallen en Jongste Jeugd 6-tallen

Zaaltrainingsschema 2016-2017 
Vanaf maandag 28 november as. gaan alle zaateams de zaal in en wordt er niet meer op het veld getraind. Bij bijna alle teams is het gelukt om de zaaltraining op één van de dagen, waarop normaal een veldtraining is te laten vallen. Tijden kunnen variĆ«ren, maar we hebben uiteindelijk, maar een beperkt aantal velden in diverse hallen, waarop alles ingedeeld moet worden. Bij teams waar dit niet zo is, was er geen andere mogelijkheid. Het trainingsschema staat op de website en op de app.

Let op: 
  • Op maandag 5 december zijn de Sporthal de Oosterpoort te Zoetermeer en de Hil te Benthuizen gesloten en zijn er geen trainingen mogelijk. Deze teams kunnen een verzoek indienen om deze training in te halen in de kerstvakantie. Wil je dat? Stuur dan even een email aan [email protected] 
  • Voor de overige teams die staan ingeroosterd op maandag 5 december geldt dat zij in overleg met de trainer(s) kunnen kortsluiten of er wordt getraind op deze sinterklaasavond. Dit is alleen mogelijk in onze eigen hal. Graag wel even per  email  [email protected] aangeven wat je doet op maandag 5 december as., zowel als je WEL of NIET gaat trainen!
  • Alle trainingen die vallen op maandag 26 december (2de Kerstdag) zijn verplaatst naar dinsdag 27 december overdag in onze eigen hal.

Trainingszalen die MHCZ dit seizoen gebruikt zijn:

 

  • MHCZ Sporthal veld 1 en veld 2 op ons eigen complex
  • Sporthal De Hil, Verbreepark 25, 2731 BR Benthuizen 
  • Sporthal De Oosterpoort, Zanzibarplein 21, 2721 Zoetermeer
  • Sporthal Noordhove, Lijnbaan 311, 2728 AG Zoetermeer
  • Sporthal Cor van Zijp, Rakkersveld 255, 2722 BN Zoetermeer (alleen op 7 en 14 dec. voor GoalieWorks)

Voor Sporthal de Oosterpoort is geen sleutel nodig, deze zaal wordt opengedaan door een zaalbeheerder van de gemeente Zoetermeer, je kan een kwartier van te voren terecht om de balken neer te leggen. Op maandag moeten om 19:00 uur de balken zijn opgeruimd voor de vereniging die na je komt.

Sporthal de Hil is tegenwoordig een sleutelaccomodatie, er is geen beheerder meer aanwezig, er is dus geen barbezetting meer! 


Verschillen veld - en zaalhockey (2015-2016)
 klik hier


Speelgerechtigheid zaalhockey 2016-2017

Regels speelgerechtigdheid zaalhockey seizoen 2016-2017, klik hier.


Vorig seizoen (2015-2016) zijn de onderstaande spelregelwijzigingen door de KNHB worden doorgevoerd:

1. Zaalhockey wordt weer 6 tegen 6, zowel bij de junioren als bij de senioren.

2. Mondbescherming (bitje) is net als bij veldhockey verplicht voor alle veldspelers.

3. Het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld is net als vorig seizoen gelimiteerd tot maximaal twee momenten. Alleen het wisselen van een volledig uitgeruste keeper met een andere volledig uitgeruste keeper telt niet langer mee als wisselmoment.

4. Een speler die in balbezit is mag niet opgesloten worden in de hoek van het veld of aan de zijbalk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Tegenstanders moeten een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld.

5. Een groene kaart voor een speler betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van 1 minuut.

6. Een vrije push dichtbij de cirkelrand wordt niet meer teruggelegd tot 3 meter buiten de cirkel maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal echter de cirkel in gespeeld mag worden moet deze:

-          drie meter hebben gerold, of

-          geraakt zijn door een tegenstander, of

-          eerst de balk hebben geraakt. 


Dit seizoen (2016-2017) komen daarbij:

Lange corner

Het is een lange corner als de bal via een verdedigende stick onopzettelijk over de achterlijn gaat. De bal wordt door de aanvallende partij genomen, op de middenlijn, recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan

Shoot-outs in plaats van strafballen

Shoot-outs zullen voortaan de beslissing brengen in (halve)finales. Elk team neemt drie shoot-outs. De nemers starten drie meter buiten de cirkel, midden voor het doel en hebben zes seconden om een doelpunt te maken.

Presentatie voor clubscheidsrechters

Bondsscheidsrechter Steven Bakker heeft voor de start van het zaalseizoen 2016-2017 voor diversen clubscheidsrechters tijdens een 'opfrisbijeenkomst' gesproken over de zaalregels, de laatste veranderingen en over het omgaan met de regels. Zijn presentatie vindt je hier:

 

Download hieronder de Zaalhockey Spelregels
Klik hier voor het reglement zaalhockey 
Jongste Jeugd
Te vroeg uitlopen bij strafcorners

Diverse instructies om te downloaden
Instructie voor Zaalleiding
Instructie voor aanvoerder, coach of manager 
Instructie voor zaalschoenen, stick en legguards
Instructie scheidsrechter
Instructie wedstrijdduur
Instructie Jongste Jeugd wedstrijden
Accommodatie adressen

Speeldagen zaalhockeycompetitie 2016-2017

Op zaterdag 26 november 2016  is de laatste speelronde van de veldhockeycompetitie voor de jeugd. Op 3 & 4 december 2016 start de zaalhockeycompetitie. De overige competitiedata in de zaal zijn:

Dec 10/11, 17/18
Jan  07/08, 14/15, 21/22, 28/29
Feb 04/05, 11/12

Het zaalwedstrijdschema is inmiddels in standenmotor, onze website en app ingeladen.
 
Altijd op vrijdagavond voor de wedstrijd op de standenmotor nogmaals de hal en aanvangstijd controleren op wijzigingen !

Gedurende het zaalhockey seizoen wordt er niet op de velden getraind

Boete overzicht 2016-2017

Via deze link treft u het "uniforme boete-overzicht veld- en zaalhockey en Jongste Jeugd 2016-2017" aan, gebaseerd op het Bondsreglement van de KNHB uitgave 2016.


Zaalhockey, hoe begin ik eraan en waar let ik op? (klik op de titel voor het artikel)

Auteur: Maikel Brekelmans

Maikel Brekelmans is speler van Were Di heren 1 in de overgangsklasse. Als speler van Oranje-Zwart heeft hij 1 interland gespeeld op het veld. In de zaal is Maikel 2 keer landskampioen geworden en heeft hij 3 Europacups mogen meemaken. Nu is Maikel trainer/coach van Were Di meisjes B1 en verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij die club. In dit artikel wil Maikel de zaalhockeycoach op gang helpen en enkele tips geven om het indoor seizoen goed door te komen. 


Heeft u nog vragen? Mail ons op [email protected]

Wij wensen iedereen een leuk zaalseizoen toe!

De Zaalhockey commissie